Tučnák císařský

Vědecká klasifikace tučňáka císařského

Království
Animalia
Kmen
Chordata
Třída
Ptactvo
Objednat
Sphenisciformes
Rodina
Spheniscidae
Rod
Apenodyty
Odborný název
Aptenodytes forsteri

Stav zachování císařského tučňáka:

Nejméně obavy

Emperor Penguin Umístění:

Antarktida
Oceán

Emperor Penguin Fun Fact:

Největší druh tučňáka na světě!

Fakta o císaři Penguinovi

Kořist
Ryby, krill, chobotnice
Jméno mladého
kuřátko
Skupinové chování
  • Kolonie
Zábavný fakt
Největší druh tučňáka na světě!
Odhadovaná velikost populace
200 000 chovných párů
Největší hrozba
Globální oteplování
Nejvýraznější rys
Zářivě žluté peří na krku a uších
Rozpětí křídel
76cm - 89cm (30in - 35in)
Inkubační doba
60 - 70 dní
Age Of Fledgling
5 - 6 měsíců
Místo výskytu
Kompaktní mořský led a oceán
Predátoři
Southern Giant Petrol, Leopard Seal, Kosatka
Strava
Masožravec
Životní styl
  • Denní
Běžné jméno
Tučnák císařský
Počet druhů
1
Umístění
Antarktida
Průměrná velikost spojky
1
Heslo
Největší druh tučňáka na světě!
Skupina
Pták

Fyzické vlastnosti tučňáka císařského

Barva
  • Žlutá
  • Černá
  • Bílý
  • oranžový
Typ pleti
Peří
Nejvyšší rychlost
15 mph
Životnost
15 - 50 let
Hmotnost
22 kg - 45 kg (49 liber - 99 liber)
Výška
100 cm - 120 cm (39 palců - 47 palců)
Věk sexuální dospělosti
3 - 8 let

Zajímavé Články